A bejegyzés írásának pillanatában 10 millió+ letöltéssel és közel 95.000 értékeléssel rendelkező Brave Android böngésző app legújabb verziójában elérhetővé vált az egyik fő értékajánlatát jelentő Brave Rewards funkció.

A Rewards-ot a hivatalos oldalon “forradalminak” emlegetik, segítségével közvetlenül tudjuk kedvenc tartalomgyártóinkat támogatni, reklámnézésért pénzt keresni, miközben az app blokkolja nekünk az adathalász reklámokat, scripteket és követőkódokat. Ez a blokkolás pedig éves szinten órákat (!) spórol meg nekünk töltési időben, az adatmennyiségről már nem is beszélve.

Ennek alkalmából a Brave összesen 100.000 darab, felhasználónként 25-40 BAT (kb. 2000-2500 forint) tokent oszt szét az Android felhasználók között, amit az elfogadás (Accept) gombra kattintással lehet felvenni a tárcánkba (háromszög a címsorban) lépve. App letöltése a Google Play-ről itt. A letöltés és telepítés menetéről itt írtunk.

Beállítás a Brave Android böngészőben

brave rewards android reddit bravebongeszo
Jobb felső sarokban kapcsolhatjuk be a böngésző beépített tárcáját, ha nem tettük meg korábban
  • A Brave Rewards a címsorban található BAT logóra kattintva aktiválható
  • A Brave Rewards tárca BAT tokent (Basic Attention Token nevű kriptopénzt) használ. Ezt egyelőre a Brave-től kapjuk, hamarosan viszont reklámok engedélyezésével és megnézésével juthatunk hozzájuk a Brave Ads funkcióval, mely az USA egyes részein már fut, itthon még nem.
  • Itt adja magát a kérdés, hogy keresni is lehet majd azzal, hogy megnézzük a böngésző által felkínált reklámokat? A válasz igen, az alapító Brendan Eich (Netscape, Javascript, Mozilla, Brave) a jövő évre 70-300 dollárra saccolta az így összeszedhető BAT mennyiségét az USA-ban. Látható, hogy meggazdagodni azért ebből valószínűleg nem fogunk, de azért kevésnek sem lehet mondani.
  • A felhasználók szabadon jutalmazhatják kedvenc tartalomgyártóikat (youtubereket, twitter fiókokat, twitch streamereket és weboldalakat) BAT tokenekkel. 2019 májusának végén 150.000 igazolt tartalomgyártó található a Brave Publishers programban, melyhez egyébként bárki csatlakozhat.
  • Beállítható egy havi keret, amiből a Brave automatikusan jutalmazza a legtöbbet látogatott oldalakat, de akár egyéni díjazásra is van lehetőség. Az egyéni díjazás itt azt jelenti, hogy Tip – borravaló adható bármely meglátogatott weboldalnak akár hirtelen felindulásból is.
  • Mint mindig, a böngészési előzmények (és a támogatott oldalak) most is titkosak

Elképzelhető, hogy mire ezt olvasod, a nagy érdeklődés miatt elfogyott a kipróbálásra szánt mennyiség. Ebben az esetben addig nem tudsz BAT tokennel játszani, borravalót adni, míg el nem kezdődik a reklámnézős pénzkeresős Ads éles üzem, be nem küldesz kriptopénzt, vagy a Brave újabb promóciót és ingyenpénz osztást nem tart.

Hogy elindult-e a reklámnézés éles üzeme, úgy tudod ellenőrizni, hogy telefonon vagy a számítógépen a böngészőben rákattintasz a címsorban lévő BAT háromszögre. Keresd meg az Ads részt! Ha “Coming soon” vagy “Sorry! Ads are not yet available in your region.” szerepel, akkor a válasz továbbra is nem. Ha bármi más, akkor itt az oldalon keress rá a “brave ads” kulcsszóra a jobb felül látható keresőben, és máris látni fogod a legfrissebb bejegyzéseket a témában.

2 Comments

  1. Pingback: Brave böngésző letöltése és telepítése – bravebongeszo.hu

  2. Pingback: Brave Ads frissítés: Kivehető lesz a reklámnézéssel keresett pénz • bravebongeszo.hu

Comments are closed.