A Brave letöltése és telepítése bejegyzésben már bemutattuk a telepítés utáni első lépéseket, melyek között a könyvjelzők importálása mellett számos hasznos beállítást találsz. Ha első indításnál ezt nem tettük meg, kettő módon importálhatunk külső könyvjelzőket a Brave böngészőbe, valamit arra is van lehetőségünk, hogy a saját könyvjelzőinket HTML formátumban kimentsük, hogy azokat egy másik böngészőben használjuk.

A Brave böngésző a Firefox alapítójának új, villámgyors böngészője, mely alapértelmezés szerint blokkolja a reklámokat és követőkódokat, ezzel pedig időt és adatforgalmat spórol használóinak. Emellett beépített kriptopénz tárcával is rendelkezik, mely segítségével a saját beállításaink szerinti reklámnézésért pénzt is kaphatunk, illetve közvetlenül támogathatjuk kedvenc online tartalomgyártóinkat. Asztali és mobil verzióban is letölthető a hivatalos oldalról.

Könyvjelzők importálása Brave-be

  1. Nyisd meg a Brave böngészőt, és nyomj rá jobb felül található (hamburger) menüre
  2. Válaszd ki a Bookmarks > Import Bookmarks and Settings opciót
  3. Válaszd ki, hogy melyik böngészőből szeretnél könyvjelzőket importálni
  4. Kattints az Import parancsra

Korábbi Brave profilból történő importálás

Amennyiben egy régebbi verziójú Brave böngészőből szeretnéd a könyvjelzőidet importálni, válaszd a Brave(old) Profile lehetőséget a lenyitható menüből. Itt további opciók is a rendelkezésdre állnak a Favourites/Bookmarks mellett, úgy mint a Brave Payments vagy az Open windows/Tabs.

Ha van HTML formátumban kimentett könyvjelző listád, azt is itt importálhatod a megfelelő lehetőség kiválasztásával

Könyvjelzőlista HTML formátumba való mentése

  1. Nyisd meg a Brave böngészőt és nyomj rá a Főmenüre (hamburger menü).
  2. Válaszd ki a Bookmarks > Bookmarks Manager lehetőséget
  3. A jobb felső sarokban kattints a More options menüre
  4. Válaszd ki az Export parancsot és válasz egy célmappát a kimentendő fálj számára

Új könyvjelzők hozzáadása, kezelése, szerkesztése

Könyvjelzőt a legegyszerűbben a Ctrl + D billentyűparanccsal tudunk a böngészőhöz adni, vagy a Főmenü (hamburgermenü) > Bookmarks > “Bookmarks this page…” paranccsal. A felugró ablakban beállíthatjuk a könyvjelző alapvető tulajdonságait. Ha üresen hagyjuk az elnevezés szövegboxot, akkor csak az oldal ikonja fog a böngészősávban megjelenni.

A könyvjelzősáv a Főmenü > Bookmarks > Show Bookmark bar, vagy Ctrl + Shift + B billentyűparanccsal kapcsolható ki/be.

A könyvjelzősávon elhelyezett oldalakra és mappákra jobb egérgombbal kattintva bejönnek a szerkesztéshez szükséges menük. A sávon a könyvjelzőket nyomva tartott bal egérgombbal lehet áthelyezni

Ctrl + Shift + O billentyűparanccsal, vagy Főmenü > Bookmarks > Bookmark manager menü kiválasztásával jutunk el a könyvjelzőkezelő felületére, ahol minden szerkesztést egy helyen tudunk elvégezni. A jobb felső sarkoban lévő 3 pontra kattintva lehetőségünk van új mappákat kreálni, míg az elemek mellett lévő 3 pont az elemekre vonatkozó szerkesztési lehetőségeket ajánlja fel. Az elemek az egérrel szabadon pakolgathatók ezen a felületen is.

One Comment

  1. Pingback: Brave böngésző letöltése és telepítése – bravebongeszo.hu

Comments are closed.