A közösség kikönyörögte, Brave-ék lefejlesztették a Twitter borravaló funkciót. Magyarországon talán nem lesz a legnépszerűbb fejlesztés, de az USA-ban a böngésző népszerűsítésének egyik fontos eszköze lehet.

A Brave böngésző a Firefox alapítójának új böngészője, mely alapértelmezés szerint blokkolja a reklámokat és követőkódokat, ezzel pedig időt és adatforgalmat spórol használóinak. Emellett beépített kriptopénz tárcával is rendelkezik, mely segítségével a saját beállításaink szerinti reklámnézésért pénzt is kaphatunk, illetve közvetlenül támogathatjuk kedvenc online tartalomgyártóinkat. Asztali és mobil verzióban is letölthető a hivatalos oldalról. A letöltés és telepítés menetéről itt írtunk részletesen.

Twitter borravaló

A Brave böngésző értékajánlatának egyik sarokköve, hogy a címsáv jobb szélén található háromszögre kattintva a felhasználók számára szimpatikus weboldalakat, YouTube és Twitch csatornákat tudnak borravalóval (Send Tip) vagy rendszeres támogatással (Auto-Contribute a Beállítások – Brave Rewards menüpont alatt) jutalmazni.

A Twitteren ugyanígy működik a dolog, csak a tweetek alatt elhelyezett Tip gombra kattintva adhatunk borravalót egy hasznos vagy mókás posztra, hozzászólásra. A Tip megnyomása után feljön egy ablak, ahol meg lehet adni a borravaló mértékét (1-5-10 BAT). Azok pedig, akik fogadni akarnak Twitteren (és mindenhol máshol), azoknak a Brave Publishers oldalon kell regisztrálniuk a felületüket.

Magyarországon is hamarosan érkeznek a saját preferenciák szerint engedélyezhető reklámok, amelyekért némi fizetség is jár. Ezt a fizetséget aztán szétoszthatjuk majd kedvenc tartalomgyártóink között, vagy kiutalhatjuk magunknak. A Twitter után más platformok is következhetnek, a lehetőségek tárháza végtelen.