A BATGrowth adatai alapján nyáron is folytatódott a Brave növekedése. 2019. szeptember végére elérte a 280 000-et a Brave tartalomgyártó közösség jóváhagyott tagjainak száma. A böngészőről és értékajánlatáról az oldal alján találsz rövid összefoglalást.

brave növekedése publishers 2019 szeptember

A június első napján látott 150 000-hez képest a jelentős növekedést a regisztrált weboldalak(+40%) és YouTube csatornák (+60%) lineáris növekedése mellett az új felületek belépése okozta: Twitteren, Redditen, vimeón és GitHubon is lehet immár támogatni a tartalomgyártókat. Nyilván senki nem ebből él (még), de biztosan örülnek neki, ha ilyen formában is csorog be nekik valami bevétel.

A Brave növekedése rendben zajlik

Négy hónap alatt tehát közel duplázódott a verifikált tartalomgyártók száma, hiszen a reklámokat blokkoló böngésző letöltéseinek száma pedig csak Androidra valahol 10 és 50 millió körül van. A felhasználók részéről a reklámok és követés blokkolása, adat megtakarítása és a gyorsaság a fő értékajánlat. A tartalomgyártók pedig azért iratkoznak fel, mert a beépített tárca (címsor jobb szélén a háromszög) segítségével a nézőik, olvasóik automatikusan vagy egy gombnyomással tudják őket úgy támogatni, hogy abból nem szedi le például a Twitch vagy a YouTube a jussát.

A témáról bővebben a korábbi mérföldköves bejegyzésben írtunk:

A havi aktív felhasználók tekintetében nagyon rég, januárban volt utoljára hivatalos adat. Akkor 5.5 millió aktív user volt, mostanra ez a duplája is lehet, de sajnos csak a feliratkozó tartalomgyártók és a Google Trends keresések meredek emelkedése alapján következtethetünk rá, hogy jelentős növekedés zajlik. A keresések száma épp dupla annyi körül alakul, mint egy éve volt, de itt sincsenek abszolút értékeink. A Brave növekedése legközelebb a friss felhasználói számok publikálásakor kerül kivesézésre az oldalon.

A Brave böngésző a Firefox alapítójának új böngészője, mely alapértelmezés szerint blokkolja a reklámokat és követőkódokat, ezzel pedig időt és adatforgalmat spórol használóinak. Emellett beépített kriptopénz tárcával is rendelkezik, mely segítségével a saját beállításaink szerinti reklámnézésért pénzt is kaphatunk, illetve közvetlenül támogathatjuk kedvenc online tartalomgyártóinkat. Asztali és mobil verzióban is letölthető a hivatalos oldalról. A letöltés és telepítés menetéről itt írtunk részletesen.