A Brave böngésző értékajánlata néhány szóban: Reklámmentes, biztonságos, gyors böngészés, általunk engedélyezett hirdetések, melyekért pénzt is kaphatunk, kedvenc tartalomgyártóink automatikus támogatása, és támogatások egyszerű fogadása a Basic Attention Token (BAT) segítségével. A bejegyzésben a Brave letöltése és telepítése témája kerül terítékre.

A Netscape, a Javascript és a Firefox létrehozója négy éve kezdte meg a Brave fejlesztését, mellyel a Google által dominált online hirdetési világot kísérli meg a feje tetejére állítani. Ennél azonban sokkal izgalmasabb és bővebb az értékajánlat. Ezekről bővebben a fenti menüben találsz könnyen emészthető tartalmakat.

2020 novemberében 20 millió havi és 7 millió napi aktív felhasználóval rendelkezik a böngésző, ami közel 3x annyi, mint amennyinél egy évvel ezelőtt jártak.

Brave letöltése mobilra – Android és iOS verzió

Mobilon talán még gördülékenyebb a váltás, mint számítógépen. Mi az első telepítés után lecseréltük a Chrome-ot, és azóta nem is használtunk más böngésző appot. Letölteni a hivatalos oldalról érdemes, az androidos felhasználók számára most egy darabig ráadásul ingyen BAT tokenek járnak, melyeket a kedvenc tartalomgyártóiknak oszthatnak szét. Erről bővebben itt írtunk.

Brave letöltés és telepítés Windowsra

 1. Talán nem okoz nagy meglepetést, hogy ez első lépés a Brave letöltése a hivatalos oldalról
 2. Ha a rendszer rákérdez, nyomj a Futtatás (run), vagy Mentés (save) lehetőségre
 3. Ha a mentést (Save) választottad, kattints kétszer a letöltött fájlra, ezzel elindítod a telepítőt

Mikor végzett a Windows a telepítéssel, megjelenik az oroszlános ablak a használattal kapcsolatos tudnivalók gyorstalpalójával. A Brave böngésző testreszabása bejegyzésben olvashatsz bővebben a könyvjelzők, jelszavak importálásáról és a testreszabási beállításokról, most pedig gyorsan végigszaladunk ezen a hasznos “kezdő lépések” ablakon:

brave letöltése letöltés telepítés brave böngésző bravebongeszo
“Bátran vedd birtokba az új Internetet!”

“Készülj fel egy gyorsabb és biztonságosabb böngészési élményre egy olyan böngészővel, melyet az adataid védelmére építettek”. A szimpatikus beharangozó után haladjunk tovább a “Let’s go” gombra kattintva!

“Könyvjelzők és beállítások importálása”

Az ablak szövege szerint egyszerű a más böngészőkben megszokott könyvjelzőinket és beállításainkat áthozni Brave-re. Az Import gomb megnyomása után nagyjából négy másodperc alatt kiderül, hogy ez valóban így van, hiszen a megjelenő ablakban a korábbi böngészőnk kiválasztása, és Import gomb megnyomása után meg is történt az átállás.

A könyvjelzők és a könyjelzősáv beállításairól bővebben itt írtunk. Next gombbal haladjunk tovább!

“Válassz keresőmotort”

Ha problémánk lenne a világ alapértelmezett, G-vel kezdődő és oogle-lel végződő nevű keresőjével, négy másik opció közül választhatunk a Settings gombra, majd a “Search engine used in the address bar” lenyíló menüjére kattintva. Next gombbal haladjunk tovább!

“Válassz témát/sablont/sémát!”

A sokak által kedvelt sötét színséma állítható be a “Choose your theme” gombra kattintva. Az összes beállítást később is el lehet végezni. Next!

“Állítsd be a pajzsaidat!”

A fenti címsor jobb oldalán látható oroszlános logó megnyomásával éred el a Brave védelmi rendszerét, mely az aktuálisan blokkolt követőkódokat és a scripteket mutatja. Az alapbeállítások szerint a reklámokat is blokkolja a böngésző, amely egy tényleg egészen friss (és gyors) böngészési élményt nyújt azoknak, akik korábban még nem próbáltak reklám blokkoló alkalmazást.

Jelen oldalon mutatott követőkódokat nem mi raktuk az oldalba, ezek a WordPress-hez tartoznak, és nem férünk hozzájuk, nem látunk belőlük semmit, nem tudjuk őket kikapcsolni.

Ha bármely weboldal furcsán viselkedik vagy nem tölt be, pedig szeretnénk, érdemes az oroszlánra kattintva a legfelső csúszkával kikapcsolni a pajzsot, és frissíteni az oldalt. Tovább!

brave letöltése telepítés letöltés

A Rewards a Brave legkülönlegesebb funkcióhalmaza. A narancssárga gombra kattintva a következő szöveg fogadni minket: “A figyelmed értékes. Keress pénzt reklámok engedezésével, és támogasd közvetlenül kedvenc internetes tartalomgyártóidat! Részletekről és beállításról bővebben a Brave Rewards bejegyzésben írtunk.

Kész. Üdv a klubban!

Telepítése Macre

 1. Töltsd le a telepítő fájlt a hivatalos oldalról
 2. Nyisd meg a letöltött fájlt
 3. A megnyíló ablakban keresd meg a Bravet
 4. Tedd a Brave telepítőt az alkalmazások mappába
  • Lehet, hogy ehhez szükséged lesz egy admin jelszóra
  • Ha nem tudod a jelszót, akkor helyezd egy olyan mappába, ahol tudsz módosításokat végrehajtani
 5. Nyisd meg a Bravet
 6. Nyisd meg a Finder-t
 7. A Bravetől jobbra lévő oldalsávon nyomj a kiadásra (Eject)

Első indításkor megjelenik egy ablak a használattal kapcsolatos tudnivalók gyorstalpalójával. A Brave böngésző testreszabása bejegyzésben olvashatsz bővebben a könyvjelzők, jelszavak importálásáról és a testreszabási beállításokról.

Linux

A Linux halandók számára sajnos kínaiul van, azonban ha te mégis ilyesmiben utazol, érdemes elolvasnod a hivatalos oldalon található, angol nyelvű leírást ide kattintva.